maandag 31 mei 2010

ABC Marquoir
















Vanaf het moment waarop ik voor het eerst de ABC Marquoir in weblogland tegen het lijf liep, een klein jaartje geleden, was ik verkocht... Ik kon hem niet meer uit mijn hoofd zetten... Er ging nog een aantal weken overheen en toen kon ik geen weerstand meer bieden: ik ben er gewoon aan begonnen!















Het is en blijft een gigantische lap. Maar het is een genoegen om ermee bezig te zijn.















Omdat de eerste van de maand de update-datum is op verschillende weblogs, zal ik dat vanaf nu ook proberen vol te houden. Als er iets te tonen is natuurlijk... want soms hebben allerlei andere borduurwerkjes voorrang, om nog maar te zwijgen van al die verschillende quilterige dingetjes die ik ook nog onder handen heb... (Maar ik weet: ik ben wat dat betreft in goed gezelschap!)

Het patroon vind je via de website van Carinne.

donderdag 27 mei 2010

Servieskast deel 2

Het tweede blok van de "Servieskast" van Quiltshop Leur is klaar.















Na de Tea Time van het vorige blok was in dit blok de Lunch Time aan de beurt. Met het gebruik van vliesofix, festonsteekjes en kettingsteekjes was het een prettig klusje.
















En het appeltje smaakte goed!

vrijdag 21 mei 2010

Kippen


Op de voorkant van Quiltmania nummer 76 stond een schitterende kippenquilt van Els Feteris, die mijn handen deed jeuken. Omdat het patroon redelijk groot van formaat was en Pasen niet meer zover weg, besloot ik een kleine versie ervan te maken.

Uiteindelijk heb ik het natuurlijk helemaal niet gered om hem voor Pasen af te hebben, maar nu is de top dan toch klaar. Met een paar grote zwarte rijgsteken heb ik de drie lagen aan elkaar gezet en nu kan het quilten beginnen.











Mijn eigen kippenquiltje zal dan toch met Pasen 2011 wel klaar zijn!?

zaterdag 15 mei 2010

Klosjes en V & A
















Er zijn weer drie klosjes bijgekomen! Dat brengt het totale aantal op negen... En er ligt ook nog wat geknipt klaar dus we gaan gewoon stug door. Alles in de bekende kleurtjes van Wilma.
















En wat doe je als je geen kans ziet naar Londen af te reizen om de tentoonstelling Quilts 1700-2010 - Hidden Histories, Untold Stories in het Victoria & Albertmuseum te bezoeken? Je bestelt "gewoon" de bijbehorende prachtige catalogus en het geweldige pakketje met speciaal voor de tentoonstelling vervaardigde stofjes, gemaakt in samenwerking met Liberty Art Fabrics... En dan is het toch minstens zo hevig genieten geblazen!

woensdag 12 mei 2010

Nijntje

Hoewel ik nog allerlei borduurprojecten onder handen heb, ben ik deze week toch weer aan iets nieuws begonnen... Maar ik heb een goed excuus: het is voor een oud-collega van me die zwanger is. De baby wordt verwacht in de herfst, dus ik heb nog alle tijd!

Het zijn lekker felle kleurtjes en de simpele vormen worden omrand met stiksteekjes met een enkel zwart draadje. Erg leuk om te maken.

Nijntje doet het ook goed in kruissteek!

maandag 10 mei 2010

Bloem

Omdat ik nog nooit echt had geappliceerd (en dan bedoel ik zonder de festonsteek...) en dat toch ook eens wilde proberen, heb ik dit eenvoudige lapje gemaakt. Een simpele bloemvorm overgenomen en wat scraps bij elkaar gezocht en appliceren maar! Ik heb de methode gebruikt die in het Engels needleturn applique heet.






En toen het appliceren klaar was, bedacht ik dat het dan maar een piepklein quiltje moest worden: zo kan ik ook nog eens oefenen met het echte quilten, wat ik ook nog niet echt vaak heb gedaan...








Zou ik ooit die prachtige Home Sweet Home-quilt van Barb Adams en Alma Allen aandurven??


dinsdag 4 mei 2010

Klosjes





Sinds juni vorig jaar ontvang ik elke maand de prachtige lapjes van de stoffenclub van Wilma en dat is telkens weer een aangename verrassing. Zo heb ik al een hele verzameling stofjes opgebouwd. Stofjes die allemaal ook zo mooi bij elkaar passen... Hiernaast de inhoud van het pakketje van deze maand.


Toen een tijdje geleden de klosjesrage op de verschillende weblogs weer in volle hevigheid losbarstte, wist ik het ineens: ik besloot van alle stofjes van Wilma's stoffenclub een klosje te maken. Niet met een bepaald doel, maar gewoon omdat het leuk is. Ik zie wel waartoe het uiteindelijk leidt...











Het grappige is, dat je na het knippen van een klosje eigenlijk nog vrijwel niets van het lapje hebt gebruikt, dus ik kan nog steeds van alles maken met de Wilmastofjes!

maandag 3 mei 2010

Servieskast

Voor mijn verjaardag kreeg ik van Bert een prachtig pakket, afkomstig van Quiltshop Leur in Etten-Leur, met de naam "Servieskast". Het bestaat uit 12 blokken, met allemaal taferelen die zo uit de servieskast afkomstig kunnen zijn. Met appliceren en borduren worden er allerlei kleine "stilleventjes" samengesteld uit verschillende leuke stofjes. Het eerste blok is af:















Nog even wat dichterbij kijken:






























Het volgende blok heeft met de lunch te maken. Vandaag heb ik daar een beginnetje mee gemaakt.

Warme sjaal

Het was vandaag zo koud, dat ik mijn breiwerkje er maar even bij gepakt heb... Een eenvoudige sjaal (heb ik altijd op de pennen staan, om te breien tijdens sport op de televisie) in een garen dat "vanzelf" van kleur verandert. Het is allemaal tricotsteek, maar om de acht naalden verspring ik, zodat er een soort brede ribbels ontstaan en voor- en achterkant er hetzelfde uitzien. Van de winter is dit weer een van de warmhouders die ik graag bij me draag op mijn niet al te warme werkplek.