maandag 22 november 2010

Borduren met Linda Myers

Stel, je hebt het borduren in kruissteekjes met de paplepel ingegeven gekregen en borduurt dus al je leven lang... Stel, je hebt een jaar of twee geleden het quilten en patchwork ontdekt en bent daar dus vol enthousiasme mee aan het experimenteren geslagen... Stel, je ontdekt dan ineens de patronen van Linda Myers, die zich laat inspireren door Jane Stickle's Dear Jane-quilt en op basis daarvan de prachtigste geborduurde samplers ontwerpt...
Zeg nou zelf... dan tover je toch op staande voet een lapje kaaslinnen en je complete voorraad DMC borduurzijde uit de kast en ga je toch binnen de kortste keren volledig, hartstochtelijk en vol overgave voor de bijl??

zaterdag 13 november 2010

Civil War Diary Quilt

Het derde blok, Conscript Law, van de Civil War Diary Quilt is af. Deze keer is het scanapparaat weer te hulp geroepen voor de afbeelding: het is in deze donkere dagen immers lastig fotograferen. En op deze manier komen de kleuren van de gebruikte lapjes - uiteraard weer paars - mooi tot hun recht. Het donkerpaarse stofje is uit de collectie van Jinny Beyer, die prachtige stoffen heeft ontworpen en nog steeds ontwerpt. Een genoegen om naar te kijken, ook voor de paars-verzamelaar!

Het blijft leuk om voor elk blok een combinatie te kiezen uit m'n - inmiddels niet geringe - voorraad paarse lapjes. Op naar het volgende blok!

dinsdag 2 november 2010

Dorry's eerste poppenquiltje

Ze zitten aan elkaar: de 64 verschillende vierkantjes van Dorry's eerste poppenquiltje "Doortje". Nu kan de border eromheen en daarna wordt het sandwichen en quilten. Het is een piepklein quiltje, maar er zit een hoop werk in! Wel érg leuk om te maken...