maandag 13 december 2010

Civil War Diary Quilt

Er is weer een blokje klaar van de Civil War Diary Quilt: het blok genaamd Special Blessings, waarvoor opnieuw een keus is gemaakt uit m'n paarse lapjesvoorraad.

Rachel Young King Anderson, die leefde van 1818 tot 1898, schreef op 1 januari 1863, toen ze al vele maanden van oorlogsontberingen achter zich had liggen:

A new year dawns on us gloomily, though I have very many thanks recorded on my heart for special mercies and blessings that we as a family have been favored with during the stormy times that have been and still are raging around since the war began in 1861 and that is now raging. (...) Lord, pity our people and may this year be noted for the restoration of peace, the reunion of families, the spread of the Gospel and the supreme and universal reign of piety.

Het blijven indrukwekkende en in veel opzichten bijzonder tijdloze teksten...


woensdag 8 december 2010

Kerstquiltje

Het is al eerder te zien geweest op dit weblogje, maar van mij mag het deze maand opnieuw voor het voetlicht: mijn kerstquiltje, dat bestaat uit een geborduurd kerstkransje met daaromheen mijn eerste schreden op het quilterspad. Ik maakte het vorig jaar in de kerstvakantie: het was net niet op tijd klaar voor de kerst, maar ik heb er wel in kerstsfeer aan gewerkt. Ook leuk!

Dit jaar kan het de hele kerstperiode meemaken en een bijdrage leveren aan de kerstsfeer bij ons thuis. En de boom staat ook al opgetuigd en wel te pronken, dus wij zijn er klaar voor!

woensdag 1 december 2010

ABC Marquoir

Waar zou een letterlap zich nu beter thuis kunnen voelen dan in een boekenkast? Om mijn (bescheiden) vorderingen met de ABC Marquoir op de gevoelige plaat te kunnen vastleggen (grappige uitdrukking: slaat echt nergens meer op in dit digitale tijdperk!), heb ik hem even, dubbelgevouwen (kan je nagaan hoe groot hij gaat worden....), in de boekenkast gehangen. Zo vastgeklemd onder het gewicht van verschillende literaire grootheden vind ik hem eerlijk gezegd al erg mooi worden. Bijna een kwart is nu af... Het is een geweldig project om mee bezig te zijn!