woensdag 28 september 2011

Keukenhanddoek

Kan ik toch mooi weer eens zeggen dat ik iets af heb! Mijn knalrode, katoenen keukenhanddoek is klaar. Gebreid in blokjes van 15 recht, 15 averecht (bij 20 naalden omgewisseld), met een rand van ribbels. (Kijk bij Jeanny voor het patroon en hier voor een filmpje over het inbreien van het lusje.)

Altijd leuk om een breiwerkje bij de hand te hebben (tv kijken doe ik niet graag zonder). Bovendien: breien komt weer helemaal "in"! Niet dat ik er ooit mee gestopt was, maar tegenwoordig wordt het breien steeds vaker in verband gebracht met ontspanning in de hectiek van deze tijd. Innerlijk tot rust komen, het hoofd leegmaken: de breipennen en een knot wol of katoen doen wonderen. Mooi toch, dat zo'n oude techniek in deze tijd weer een heel nieuwe betekenis kan krijgen!

Ik ga dadelijk m'n volgende handdoek opzetten...

dinsdag 13 september 2011

Civil War Diary Quilt

Weer een volgend blok van de Civil War Diary Quilt: Gloomy Prospects. Het is mijn dertiende blok: in september 2010 ben ik begonnen met het maken van deze intrigerende blokken - alles in het paars - en met één blokje per maand heb ik er nu dus dertien liggen.

Ik vind het elke keer weer een wonder als ik een blok tot een goed einde heb weten te brengen... Ik weet nog goed dat ik het boek voor mijn verjaardag kreeg, nu twee en een half jaar geleden. Ik bekeek de verschillende blokken en was ervan overtuigd dat ik dit NOOIT zou kunnen. Hoe moest ik, die toen pas een half jaar met het quiltvirus was besmet, die blokken ooit in elkaar krijgen? Gek hoor, maar het is echt waar: al doende leert men! Gewoon eraan beginnen, goed kijken, logisch denken, en voilà: dan lukt het gewoon!