woensdag 23 november 2011

(Kerstballen) breien


Weer een bal erbij! Het is een verslavend werkje... en dat komt niet in de laatste plaats door het inmiddels beroemde boek van de twee Noorse modeontwerpers met de aanstekelijke foto's en leuke teksten. Bij dit patroontje, de achtbladige roos, schreven de heren: De achtbladige roos komt zowel gedrukt, geweven als geborduurd vaak voor op kersttextiel. Veel mensen associĆ«ren hem ook met kerst. 

Mijn twee tot nu toe gebreide kerstballen hangen samen aan een speciaal daarvoor gemaakt rekje. Er mogen er nog wel een paar bij!

Het breien op zich is al een verslavende bezigheid... Als ik even alleen maar zin heb om gedachteloos, met de blik op oneindig en het verstand op nul, wat pennetjes te breien (reuze ontspannend!), pak ik m'n sjaal in wording erbij: heel simpel in tricotsteek, elke 8 naalden omgewisseld. Met dit garen krijg je vanzelf een leuk effect! 

zondag 13 november 2011

Civil War Diary Quilt

Het volgende blok van de Civil War Diary Quilt heet Draft Threat. De paarse lapjes die ik ervoor gebruikt heb, vind ik zelf eerlijk gezegd erg mooi. Het is altijd leuk om te zien hoe de verschillende lapjes, die ik in quiltwinkels in - je kunt inmiddels wel zeggen - heel Nederland en omstreken bij elkaar heb gesprokkeld, in een blok bij elkaar komen.

Zo is het lichte lapje afkomstig uit Winschoten, waar zich aan de Garst Het Quiltschuurtje bevindt: een gezellig winkeltje waar je (zeven dagen per week!) lekker kunt grasduinen tussen de stofjes. En het donkere paarse lapje vind ik heel speciaal: dat kocht ik twee weken geleden op de Handwerkbeurs in Ahoy, hier in Rotterdam. Het was bij de stand van Asesala: een winkel met originele, ambachtelijke Afrikaanse stoffen waarvan een schitterende collectie was uitgestald. Heel bijzonder en erg mooi.

Ik kijk alweer uit naar het kiezen van de volgende onverwachte combinatie!

woensdag 9 november 2011

Vingerhoedjes

Een wijdverbreid virus is het inmiddels... de vingerhoedjes. Kijk maar op het weblog van Ingrid (Supergoof) en je ziet dat er al velen aan ten prooi zijn gevallen. Maar het grappige is: iedereen op zijn heel eigen manier! Geen twee resultaten zijn gelijk: de besmetting openbaart zich telkens weer op een originele wijze.


Bij mij is het paars wat de klok slaat. Een favoriete kleur, die ik ook gebruik voor de Civil War Diary Quilt. Lapjes genoeg, maar aan tijd ontbreekt het nogal... Vandaar dit minimale lapje! Maar wel precies 100 stuks en dat is dan toch ook weer een mijlpaal(tje)...