zaterdag 31 maart 2012

Lisa's Flower Garden

De eerste drie bloemetjes en de eerste drie ninepatchblokjes van Lisa's Flower Garden zijn af. Dit project, dat bij Dorry van Quilt it & Dotty in Tilburg vandaan komt, krijg ik in 12 maandelijkse pakketjes toegestuurd. Per maand maken we vijf ninepatchblokjes en vier bloemetjes: ik ben dus bijna "bij". 
De bloemetjes, die allemaal uit prachtige wollen stofjes bestaan, festonneer ik met twee draadjes DMC op de ondergrond. Ik vind dat een heerlijk werkje om te doen. Vooral ook, omdat het zo leuk is elke keer de juiste bijpassende kleurtjes te kiezen uit de immense verzameling borduurgaren die mijn moeder me heeft nagelaten.
Mijn moeder zou deze maand 85 geworden zijn. Ze heeft me met al haar borduurwerken de liefde voor het handwerken bijgebracht en ik zou er wat voor over hebben om haar te laten zien wat ik tegenwoordig, naast borduren, nog meer allemaal doe: ze zou het schitterend vinden om te zien dat haar restjes DMC nu worden gebruikt voor het maken van een quilt.
Ik ga lekker verder met het maken van nieuwe ninepatchblokjes (de stofjes van Dorry zijn geweldig mooi...) en nieuwe bloemetjes. Het volgende pakketje is deze week al weer op de mat gevallen, dus ik kan vooruit!

woensdag 21 maart 2012

Granny squares

Ook heel verslavend: granny squares haken in het lentezonnetje! Vooral in deze vrolijke kleurtjes!

dinsdag 13 maart 2012

Civil War Diary Quilt

Voor het volgende blok van de Civil War Diary Quilt, Union Soldiers, koos ik een paarse stof waarvan ik drie verschillende tinten in mijn lapjesvoorraad bleek te hebben. Het is het dessin "Dimples" van Andover Fabrics dat ontworpen is door Gail Kessler. Ik vind het zelf wel een geslaagde combinatie, die het blok (met toch 39 stukjes) evenwichtig en rustig maakt. Grappig om te bedenken, dat ik die stofjes op verschillende plaatsen en tijdstippen heb aangeschaft. Nu komen ze mooi bij elkaar.

Mijn totale aantal blokken is op dit moment 19. Als ik echt de hele Civil War Diary Quilt wil maken, zijn er nog 102 blokken te gaan... In mijn bescheiden tempo komt dat neer op een heus tienjarenplan! Voorlopig vind ik het heel leuk telkens een blokje te maken. We zien wel waar het uiteindelijk op uitdraait.

woensdag 7 maart 2012

Lisa's Flower Garden

Een nieuw project: Lisa's Flower Garden. Een pracht van een quilt, bestaande uit ninepatchvierkantjes en geappliceerde wollen bloemetjes in alle mogelijke kleuren, die Dorry van de Tilburgse quiltwinkel Quilt it & Dotty - op de bekende fantastische manier - als BOM verzorgt. Onderaan dit verhaaltje staat een plaatje van hoe het allemaal moet gaan worden, maar hierboven en hieronder zie je het resultaat van mijn eerste beginnetje (met dank aan Inge, die ook meedoet aan deze BOM en die me wat aanvangstips gaf).
Het eerste pakket arriveerde op mijn deurmat ruim voor mijn verjaardag, ter gelegenheid waarvan ik deze BOM van mijn echtgenoot kreeg. Het zag er echt indrukwekkend uit. Het patroon van de hele quilt zat erin plus alle stofjes én wolletjes voor de eerste vijf ninepatches en de eerste vier bloemapplicaties. En voor die wolapplicaties had Dorry een setje speciale naaldjes bijgevoegd. Het zijn echt schitterende stoffen en het idee dat er het komende jaar elke maand zo'n prachtig pakket door de brievenbus zal vallen is wel héél aantrekkelijk... De eerste twee blokjes smaken in elk geval naar meer!