maandag 24 juni 2013

Lisa's Flower Garden

 Lisa's Flower Garden, vorig jaar een BOM bij Quilt it & Dotty in Tilburg, is weer eens tevoorschijn gehaald. Als het weer dan niet wil meewerken, genieten we gewoon binnen van bloemen in allerlei soorten, kleuren en maten.
 Vier ninepatches en twee wolapplicaties zijn er weer bij gekomen. Vorige keer stond het totaal nog op 18 blokjes:
 De nieuw gemaakte applicatiebloemetjes hier nog even van dichterbij: met twee draadjes DMC festonneer ik bloemetjes en blaadjes op de ondergrond. Een mooi werkje en leuk om telkens bijpassende kleurtjes te zoeken uit de grote collectie borduurgarens die ik van mijn moeder heb geërfd.


vrijdag 14 juni 2013

Civil War Diary Quilt

Het volgende blok van de Civil War Diary Quilt - mijn 34ste - heet Preparations for smuggling.

Het donkere paarse lapje is een stofje van Jinny Beyer. Het lichte, met de rozerode vlekjes, komt uit de webshop van het Victoria and Albertmuseum in Londen. Je kunt even klikken, maar wees gewaarschuwd: het is een ware snoepwinkel... De stoffen die er worden verkocht zijn gebaseerd op historische dessins uit de V&A-collectie uit de 18de, 19de en 20ste eeuw. Prachtige ontwerpen en heel mooi van kwaliteit. Eigenlijk bijna zonde om in te knippen!

Kijk ook even bij Mascha: waarschijnlijk heeft zij vandaag, de 14de van de maand, ook weer een blok van de Civil War Diary Quilt op haar blog gezet.

maandag 3 juni 2013

Gehaakte bloemetjes

 Tussen de bedrijven door zijn er weer wat bloemetjes bij gekomen. Vorige keer waren het er nog maar 9, inmiddels zijn het er 28.
 Gestaag doorgaan met het kleine haaknaaldje van 1.25 mm en met dat fraaie patroontje van Arne & Carlos en ooit past het kleedje op ons ronde tuintafeltje...