zondag 19 april 2015

Gehaakte vierkante deken

 Toch weer een beetje opgeschoten met de gehaakte vierkante deken, de CAL 2015. Helemaal "bij" ben ik niet, maar dat mag de pret niet drukken. 

Evenmin het feit dat het midden niet helemaal recht is… Ik heb besloten dat ik me daar niet meer druk over ga maken.
(Zo. Nu staat het zwart op wit.)
Met de kleurencombinatie ben ik erg blij, evenals met het Stonewashed-garen van Scheepjes: erg mooi en zacht.

Ik ga dus weer lekker door met de volgende randen!

zaterdag 11 april 2015

Civil War Diary Quilt

Weer eens een nieuw blok voor mijn paarse versie van de Civil War Diary Quilt! Dit is mijn 53ste blok en het heet Parlor Activities.

Na 52 maanden en daarin elke maand een blok was ik een beetje Civil War Diary-moe, om het zo maar te zeggen… Druk met andere dingen, druk op het werk… je kent dat wel.

Een paar weken geleden was ik bij blogvriendin Gerda, van het blog Gerlily, op de koffie. Ik had een paar van mijn maaksels bij me, onder andere de 52 blokken van de Civil War Diary Quilt. Gerda bekeek ze stuk voor stuk en was er zo enthousiast over… dat ik vanzelf weer aan een nieuw blok ben begonnen. En dat beviel eigenlijk ouderwets uitstekend!

Er gaan dus binnenkort vast weer meer blokken volgen.

zaterdag 4 april 2015

Kindernaaimachientjes

 Tsja…

Zo begint er warempel een verzamelingetje te ontstaan…

Dit schattige rode kindernaaimachientje vond ik een tijdje geleden in een kringloopwinkel. Van Russische makelij, zoals het metalen label vermeldt. En dat kun je ook zien, aan de goudkleurige beschildering. Geen idee hoe oud het is.
 Het vond een plaatsje bij mij thuis naast het rose machientje dat ik eind jaren zestig voor mijn zevende of achtste verjaardag kreeg. Het loopt op batterijen en heeft een heus voetpedaaltje. Het heet Regina en komt uit Duitsland.
 En ja, als je dan in een andere kringloopwinkel weer een oud Russisch kindernaaimachientje aantreft, een beetje bruin oranjerood deze keer, ook beschilderd met van die typisch Russische motieven, dan gaat dat natuurlijk ook mee naar huis.
 Zo ben je, voordat je het weet, ineens een verzameling oude kindernaaimachientjes aan het opbouwen...
Mooi paasweekend!