maandag 7 maart 2011

Linda Myers' borduurontwerp

Het leuke van het werken aan een borduurontwerp van Linda Myers is, dat je eigenlijk tegelijkertijd met zowel patchwork als borduurwerk bezig bent. Net als bij patchwork maak je telkens een blok af of neem je zo nu en dan een kantstukje ter hand.

Linda Myers liet zich inspireren door Jane Stickle's quilt uit 1863 (Dear Jane). Ze zette zestien van haar patchworkblokken op de punt en wisselde deze af met negen applicatie-bloemmotiefjes. De driehoekige motieven langs de rand zijn ook geïnspireerd op Jane's origineel.

Ik ben nu (bijna) op een kwart van dit ontwerp dat "Jane's Quilt Garden" heet. Als ik wil, kan ik nog verder met andere ontwerpen van Linda Myers: ze maakte een complete serie op basis van het Dear Jane-origineel!

7 opmerkingen:

 1. Wow! Marjan, this is so nice, just beautiful!! Very pretty colours also. Kindest regards, Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat wordt deze mooi, ik zag al eens een hele Dear Jane nageborduurd, maar moet zeggen dat ik zo de blokken apart mooier vind. Nu je kunt voorlopig vooruit en ik wens je dan ook veel plezier met de steekjes! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is dit MOOI!!!
  Veel plezier met het verder werken hieraan.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi zeg. Ik zou het denk ik niet kunnen zien. Beter laat dan nooit: nog van harte met je verjaardag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je langs kwam! Ik nam gelijk een kijkje bij jou. Dit borduurwerk vind ik erg mooi. Leuk dat je ook met de CW quilt bezig bent, dat wordt het volgende afmaakproject bij mij.Succes!
  Groetjes,
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen