woensdag 1 februari 2012

ABC Marquoir

Tussen alle quilterige bezigheden door wordt hier ook nog steeds geborduurd. Omdat alle vrije tijd economisch en eerlijk verdeeld dient te worden tussen alle projecten die ik onder handen heb (en dat zijn er verdorie nogal wat... maar: ik bevind me wat dat betreft in goed gezelschap! Toch...?) gaat het niet hard. Desondanks vordert de enorme letterlap/merklap, die ABC Marquoir heet en die voor de fotosessie deze keer maar eens over de bank is gedrapeerd, gestaag. Elke keer komt er weer een lettertje bij in één van de in totaal twaalf (geloof ik) grote en kleine alfabetten of wordt er een randje afgemaakt.

Hoewel het erg prettig werken is in die ene kleur blauw (ik gebruik DMC 798), is de afwisseling met die andere kleur, een mooie diepe tint rood (DMC 815), wel heel welkom. Ik volg hierbij de "voorschriften" van de oorspronkelijke ontwerpster Carinne, die het patroon drie jaar geleden nog op haar website aanbood, waar ik het nu helaas niet meer kan terugvinden. Het is en blijft een prachtig ontwerp, dat velen vóór mij al tot een goed eind hebben gebracht. Ik ga dus lekker door met zo nu en dan een lettertje of een randje!

16 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat jouw letterlap weer voorbij komt, wat is het toch mooi! En gewoon doorgaan hoor, eens komt de lap af! En id hier ook iets te veel werkjes....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat wordt hij geweldig mooi. Het is dan ook een heel werkstuk. En net als Betty zegt ooit komt hij af.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeps dat ging wel erg snel,..
  ;o)

  Ik had hem ook opgeslagen maar de computer is in die tijd kapoet gegaan.
  Maar hij blijft parchtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat wordt mooi zeg. En hoe herkenbaar. Soms moet een mens ienemienemutte doen om al die leuke projecten een beurt te geven. Fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind dit een prachtig borduurwerk. En verdeel je je tijd echt zo eerlijk? Dat zou ik moelijk vinden. Ik kijk meer naar waar ik zin in heb. En soms is een keuze maken dan erg lastig. Als we maar plezier hebben met waar we mee bezig zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja zo gaat dat, maar je Marqoir komt zo toch iedere keer een stukje verder! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik blijf het een prachtig patroon vinden. En borduren is ook wel iets wat ik graag doe voor de afwisseling.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een prachtige lap. Wat heb ik daar toch met veel plezier aan gewerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie lap is het. Knap borduurwerk.

  Fijne avond.

  Groetjes,
  Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 10. This is very beautiful Marjan.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Schitterend,hij staat op mijn lijst van "OOIT"
  Groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. telkens ik zo iets zie, in die kleuren, denk ik aan mijn langoverleden oma, ze maakte heel wat stukken in die kleuren! prachtig, dank je wel voor de herinnering!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi borduurwerk, Marian! Voor mij geen kruisjes borduren, heb er het geduld niet voor en daarom lukt het waarschijnlijk ook niet. Voor mijn Grietje heb ik een paar borduurtjes gemaakt, maar nu ben ik er weer helemaal klaar mee.

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ooohhh Marian, hij wordt toch heel mooi, alhoewel ik erg van deze en dus de originele kleuren hou heb ik hem in oker/oranje/bruinige tinten geborduurd, ik kijk nog met plezier op dit werkje terug. Ooit komt hij echt af hoor, veel succes, ook met je andere leuke werkjes.

  BeantwoordenVerwijderen