zondag 29 juli 2012

Kostuumgeschiedenis

Lang geleden - ik weet werkelijk niet meer precies hoeveel jaren, maar het zijn er véél - begon ik aan dit enorme borduurwerk. Ja, ik heb kennelijk iets met ontzettend grote projecten... Hoe het kwam, ik zou het niet weten (was het door de introductie van het quilten in mijn handwerkende bestaan?), in elk geval belandde dit bijzondere borduurproject - volkomen ten onrechte natuurlijk - in het vergeetboek...

Tot vandaag.

Vakantie, rust, zonnetje in de tuin en op het balkon, ontspanning, beetje opruimen en wat rommelen in huis... en dan is daar ineens dat ooit gestarte borduurpakket van Pako: de geschiedenis van hoe we ons kleedden van de vijftiende eeuw tot in de Jugendstil. En dat alles in kruissteek in een kleine 60 kleurtjes op (hier en daar niet meer zo heel schone...) lichte Aïdastof.

Ruim de helft is af:
Late Gotiek 1450

Renaissance 1500

Spaanse heerschappij 1550-1600

Barok 1625

Lodewijk XIV 1675

Marie Antoinette 1770

En op dit moment onder handen:
Empire 1800

Dan zijn er nog vijf periodes te gaan en daarnaast ook de afwerking in de vorm van sierlijke kadertjes in grijze stiksteekjes en de namen van de afgebeelde periodes in grijze hoofdletters.

Leuk toch, om zoiets opnieuw te ontdekken aan het begin van je vakantie?! Ik denk dat ik maar weer gauw verder ga...

11 opmerkingen:

 1. Oh, geweldig!!! Wat een mooi borduur pakket

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaa, geweldig. Ik moet het ook nog ergens hebben liggen. Ik weet nog dat het heel duur was. Wel bijna honderd gulden. Een kapitaal voor die tijd. En voor mij.
  Groetjes, Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind hem geweldig leuk. Heb een boek met de kostuums door de eeuwen heen. Gewoon regelmatig een update geven dat werkt vast stimulerend. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zonde om dit niet af te maken. Ik vind het een prachtig borduurwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja dat verdient het zeker om te worden voltooid en zo leuk al die verschillende kleedstijlen! Veel plezier met je steekjes, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eine wunderschöne Stickerei.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtig werk os dit die moet je zeker afmaken, nou ja moet ik zou hem zeker afmaken zonde om weer weg te stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Eindelijk heb ik even tijd om wat blogjes te bekijken, zie ik dit schitterende borduurwerk. Leuk hoor, ik hoop dat je deze vakantie flink opschiet, dan komt de rest ook vanzelf. succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi, maar een heel karwei. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geen twijfel over mogelijk: afmaken!!!!! Prachtig joh, is een boel werk maar dan heb je een schitterend resultaat!! Het gehaakte kussen is ook een plaatje om te zien! Mooie dag verder, liefs, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 11. This stitching looks fantastic.
  Liebe Grüße Grit

  BeantwoordenVerwijderen