zondag 22 juni 2014

Geborduurd kussen

 Tijdens ons weekje Denemarken in de meivakantie waren we een dagje in Odense. Geheel onverwacht stonden we plotseling oog in oog met Tante Grøn, een prachtige handwerkwinkel waar de meest uiteenlopende soorten garen lagen uitgestald… Om je vingers bij af te likken…
Dit pakket van een geborduurd kussen ging mee naar huis. Het bevat drie verschillend gekleurde strengen van het Giotto-garen, een glanzende, brede draad waarmee je kunt breien en haken (naalddikte 8), maar waarmee je ook kunt borduren op stramien. Met fraai resultaat! 
Hierboven een plaatje van hoe het ongeveer moet gaan worden. Er worden diagonale spansteken gemaakt, met in het midden een vierkant van horizontale en verticale spansteken. Dat geeft een bijzonder effect. Mijn kleuren liggen tussen paars en groen, een heel mooie combinatie. Hieronder zie je de paarse streng. 

Het was zo'n uitnodigend pakket dat ik het niet kon laten er in Denemarken meteen aan te beginnen… Ik was tenslotte nog niet met zo heel veel tegelijk bezig… ;-) Zo was ik bij thuiskomst in Nederland al een klein eindje op weg.
En op dit moment is het een mooi karweitje tijdens het WK voetbal!

8 opmerkingen:

 1. Dank je wel voor je reactie op mijn blog! Wat een prachtig effect, mooie techniek, als je kussen af is ga je het hier toch wel even showen, toch? Ik ken deze techniek nog niet, nooit eerder gezien.

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi. Nog nooit gezien. Prachtige kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk garen. Ik kan me voorstellen dat je daar meteen mee moest beginnen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat
  veel plezier ermee!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is een techniek die ik niet ken, misschien toch maar weer eens die kant op gaan met vakantie. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat maar dat laat je vast wel zien. Voor nu veel plezier met er aan werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er zeker heel fraai uit.
  Het lijken net patchwork blokjes !

  Jouw deken is ook mooi en de geborduurde randjes zijn héel mooi.
  grtjs Mieke

  BeantwoordenVerwijderen