woensdag 7 januari 2015

Bijna af…?


 
Eén ding heb ik absoluut niét van mijn moeder geleerd… en dat is het werken aan meerdere handwerkprojecten tegelijk. Mijn moeder had altijd één haakwerk, borduurwerk of breiwerk onder handen en maakte dat af voordat ze aan iets nieuws begon. 

Ik lijk in dit opzicht helemaal niet op haar: ik begin constant aan nieuwe inspirerende dingen, gewoon omdat het zo vreselijk leuk is om iets uit te proberen of met een nieuwe techniek of ander materiaal te experimenteren. Er is dan ook zelden iets af bij mij

Ik ben gek op de uitspraak van de Amerikaan T.S. Eliot (1888-1965): The journey, not the arrival matters

Met bovenstaande rode gebreide sjaal begon ik vorige winter: erg leuk om een ajourpatroontje uit te proberen en te zien dat het echt wel wat wordt.
En deze omslagdoek haak ik met een fraai verloopgaren, dat een heel mooi effect geeft.

Beide werkstukjes zijn nu stiekem toch wel in een eindfase beland… Het zal toch niet zo zijn, dat ik straks echt twee projecten af heb…???

8 opmerkingen:

 1. Helemaal mooi gewoon doen wat je leuk vindt om te doen.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi Marjan. Gewoon lekker bezig zijn hoor en doen waar je op dat moment zin in hebt. Op den duur komt alles heus wel af. Zelf stort ik me altijd op iets, dan blijft het een poosje liggen en dan ga ik in spurt naar de eindstreep. Zo hebben we allemaal wat. Haakt lekker die Fenna?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Erg fijn garen, de Fenna! Daar was jij niet ten onrechte zo enthousiast over destijds! En ja, dat enthousiasme werkte aanstekelijk...

   Verwijderen
 3. Sinds internet zijn intrede deed, lijden we daar volgens mij allemaal aan. Er is ook zoveel moois en inspirerends te vinden.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maakt het uit ... we zijn nog jong en het huis is groot zat voor ons tweeën en jouw projecten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schitterend breiwerk

  Fijne dag groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O heel herkenbaar. Mijn mam deed ook zeker niet wat ik doe. Zij was ook van eerst een af en dan aan het volgende. Je breiwerken zijn erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen