zondag 13 december 2015

Blauwe scrappy quilt

Het begin is er. 

Zó'n fascinerend patroon... Ik móest het gewoon een keer proberen.

Ik vond het leuk om er blauwe stofjes voor te gebruiken. (Op deze avondfoto's wel blauw met een gele waas, maar vooruit. De bedoeling komt nog wel een beetje over, geloof ik.)
De 'aanstichtster' van mijn enthousiasme was (en is) Inge van het blog Chèvremont. Zij is met reststofjes van haar Civil War Diary Quilt een schitterende scrappy quilt aan het maken volgens dit patroon. Ze is inmiddels al niet meer de enige: er is intussen een groepje medequiltsters die ook besmet zijn met dit merkwaardige virus en die de verleiding niet hebben kunnen weerstaan.

De foto's op Inge's blog vond ik zo fascinerend, dat ik het patroon niet meer uit mijn hoofd kreeg. En ja... dan kruipt het virus stiekem naar binnen en val je er uiteindelijk gewoon voor... 
 Het lijkt een ingewikkeld patroon, maar dat is het niet: het zijn telkens blokjes in twee kleuren die je draait en op de juiste plek aan elkaar zet. Uhm... tja, dat is natuurlijk eigenlijk de definitie van patchwork in het algemeen....

Voor een goede en duidelijke beschrijving kijk je gewoon even op het blog van Inge: compleet met tekeningen legt ze het patroon helemaal uit.

Nu moet ik natuurlijk wel even met de billen bloot: ondanks Inge's duidelijke beschrijving ben ik vergeten het trapeziumvormige stukje te spiegelen, waardoor mijn patroon precies de andere kant op wijst. Eigenlijk niet erg, toch? Zo heb ik er - onbewust - een geheel eigen interpretatie aan gegeven...

Nog even iets heel anders...
Mooie oude doos is dit hè!
Koopje van Marktplaats...
 En als je hem dan opendoet, zie je dit:
Heerlijk toch!

8 opmerkingen:

 1. Ik geloof dat ik hem begin te snappen. Wordt het een deken voor bij de top 2000?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk blok is dit toch, ga zeker even bij Inge kijken, wil het toch ook eens gaan maken, lekker scrappy. Mooi blik en die knoopjes, geweldig!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuk blok, Marjan. Ik snap dat je er voor gevallen bent. En weer zo mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha, Marjan is toch gevallen voor dit blok! veel succes ermee! ik volg je vorderingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk die knopendoos!En je mooie nieuwe quilt in wording mocht ik al in het eggie bewonderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi blok! Je knopen prachtig. Heerlijk met je vingers door de knoopjes heen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig gezicht, je scrappy quilt (nee, ik mag er niet aan beginnen van mezelf!!!!) en die knopendoos. Prachtig oud blik en mooie inhoud. Jij een heel goed, gezond en creatief 2016!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vanuit Zweden wensen wij, jullie een heel gelukkig Nieuwjaar en een heel gelukkig en gezond 2016

  Liefs Joke

  BeantwoordenVerwijderen