maandag 31 januari 2011

ABC Marquoir

Er is weer een piepklein stukje toegevoegd aan de reusachtig grote ABC Marquoir: het begin van weer een nieuw alfabet en weer een volgend randje. Het gaat niet snel, maar langzaam maar zeker komt er toch steeds weer wat bij.
Tussen de andere handwerkjes door heb ik het wonderlijke garen (wondergaren?) met de naam Katia Ondas op de pennen (mooie nieuwe houten breipennen!) gezet, waarvan ik een paar maanden geleden enkele bollen kocht, in het paars natuurlijk... Uit 9 steken ontstaat er een sjaal van ruches, die tevoorschijn komen als de gebreide "draad" wordt opengevouwen. Het is lastig te omschrijven en het klinkt heel ingewikkeld, maar in werkelijkheid is het reuze makkelijk: het resultaat is in elk geval geweldig leuk. En omdat dit materiaal zo snel werkt, krijg ik deze sjaal waarschijnlijk nog wel voor het eind van de winter af!

13 opmerkingen:

 1. Mooi wordt hij. Bij mij ligt hij nog steeds stil.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schitterende lap wordt jouw Marqoir! Hier ligt de Abecedaire even stil, die komt hopelijk van de zomer weer aan de beurt,, maar ik ben helemaal weg van je sjaa;, wat een schitterende kleuren! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat wordt je borduurwerk toch mooi. Ben altijd verrast dat het zo'n grote lap is. Leuke sjaal, helemaal mijn kleurtje.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje die is een GROOT borduurwerk, hij wordt schitterend! En die sjaal, Lekker vrolijk. Groetjes Else

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schitterend borduurwerk is dit toch. Em je sjaaltje wordt leuk! vrolijk. Toch eens kijken of ik dat garen hier kan bemachtigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. prachtig werk! leuke sjaal! ik heb er ook zo één, mijn zus breide die voor mij

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, dat is van die mooie wol. Heb hem ook gebreid in blauw/groene tint. Hij is zo heerlijk zacht. Deze kleur is ook heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is een enorme lap, maar ik vond het patroon fijn om te borduren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hartstikke mooi, Marjan. Helaas kan ik niet zo goed borduren, al helemaal niet van de kleine kruisjes. Jou gaat het goed af, zo te zien.
  Gave sjaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieve Marjan,

  Werk je nog????? Ik zie zoveel handwerk, prachtig!

  Ja, ik kijk regelmatig hoor, veel liefs, Christine

  BeantwoordenVerwijderen
 11. En...........heb je hem al om gehad???

  Christine

  BeantwoordenVerwijderen