zondag 13 februari 2011

Civil War Diary Quilt

Mijn volgende (zesde) blok van de Civil War Diary Quilt is het blok met de naam Anxieties. Het was me het blokje wel, moet ik zeggen... 65 stukjes, met de hand aan elkaar genaaid, zonder paper piecing-methode, maar mét mijn onafscheidelijke theedoek: dat blijft toch het ideale hulpmiddel om zo'n bewerkelijk blok tot een goed einde te brengen.
Op deze foto is het beginstadium te zien: alle stukjes, getekend en geknipt, en vervolgens vastgespeld op de theedoek in de juiste volgorde en op de juiste plek. Daarna was het "gewoon" een kwestie van aan elkaar zetten. En ik moet zeggen, dat ik best tevreden ben over het eindresultaat. Ik ga weer met frisse moed beginnen aan het volgende - paarse - blok!

10 opmerkingen:

 1. Dat is inderdaad een mooi, maar bewerkelijk blok, maar het was ook erg leuk om te maken toch? Nu jij bent in ieder geval op tijd voor de up-date, ik ben morgen wat later, veel plezier met de volgende!! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is zeker heel goed gelukt. Wat een mooi blokje.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schitterend blok, Marjan. Lijkt me wel een lastig blok om met de hand te maken. Ik heb deze gepaperpieced, dat was een makkie.

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij is heel erg mooi geworden. De theedoek is idd erg handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi blokje is dit ook, het totaal zal zeker erg mooi worden, succes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi blok, hoor! 65 stukjes? Tjonge: dat zie je er ook zo niet aan af... Als je gaat tellen hoeveel stukjes er zoal in een gemiddelde quilt zitten....;-) Wat een handig idee van de theedoek!

  BeantwoordenVerwijderen