vrijdag 13 mei 2011

Civil War Diary Quilt
Blok 9 van de Civil War Diary Quilt is af. Het heet Dark Gloom en de begeleidende dagboektekst van Rachel Young King Anderson is wat je noemt donker en "gloomy". In maart 1863, toen Rachel deze woorden schreef, was het einde van de oorlogsellende nog lang niet in zicht:

Yesterday we heard heavy cannonading southwest, fighting somewhere near us. A double terror is reigning now. We are in the midst of desperate men in arms. (...)

En dan te bedenken dat ik dit blok gemaakt heb temidden van uitbundig bloeiende plantjes en voorjaarsbloesem in de stralende zonneschijn van de afgelopen weken, met mooie paarse stofjes waar een mens altijd weer vrolijk van wordt. (Overigens moet ik bekennen dat mijn gezicht bij het maken van dit bepaald niet eenvoudige blok zo nu en dan wat donkere en "gloomy" trekken begon te vertonen... maar uiteindelijk is het toch weer gelukt!)

11 opmerkingen:

 1. Prachtig blok. Hele mooie stofjes. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig blok. Ook jij gebruikt mooie stofjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi blok. Gelukkig kennen we nu betere tijden dan toen. Goed weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi blok, mooie stoffen heb je gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Marjan, dit is echt alweer een supermooi blok. De stoffen die jij gebruikt zijn prachtig en bovendien werk je ook nog eens zo geweldig netjes. Een genot om naar te kijken!

  Fijne zondag!
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 6. het is heel goed gelukt! mooi blok!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. I love your block with that beautiful purple fabric.

  BeantwoordenVerwijderen