woensdag 28 september 2011

Keukenhanddoek

Kan ik toch mooi weer eens zeggen dat ik iets af heb! Mijn knalrode, katoenen keukenhanddoek is klaar. Gebreid in blokjes van 15 recht, 15 averecht (bij 20 naalden omgewisseld), met een rand van ribbels. (Kijk bij Jeanny voor het patroon en hier voor een filmpje over het inbreien van het lusje.)

Altijd leuk om een breiwerkje bij de hand te hebben (tv kijken doe ik niet graag zonder). Bovendien: breien komt weer helemaal "in"! Niet dat ik er ooit mee gestopt was, maar tegenwoordig wordt het breien steeds vaker in verband gebracht met ontspanning in de hectiek van deze tijd. Innerlijk tot rust komen, het hoofd leegmaken: de breipennen en een knot wol of katoen doen wonderen. Mooi toch, dat zo'n oude techniek in deze tijd weer een heel nieuwe betekenis kan krijgen!

Ik ga dadelijk m'n volgende handdoek opzetten...

9 opmerkingen:

 1. Jammer ik ben geen breister anders begon ik er aan, dus dan maar andere steekjes onder het tv kijken of gewoon een goed boek! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de keukendoek echt énig. Ik heb wel een vraag: blijft zo'n doek niet erg lang nat als je b.v. je handen eraan afgedroogd hebt?

  Groetjes van een praktisch Jetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O wat is ie mooi geworden, prachtig zelfs.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg leuk geworden.
  Wat wordt het volgende projectje op de pennen?
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, Marjan, wat een leuk idee om een keukenhanddoek te breien! zo kom ik op een idee, want ik heb geen zin in breien van truien of zo, een handdoek is niet alleen leuk maar ook nog nuttig

  BeantwoordenVerwijderen