donderdag 13 oktober 2011

Civil War Diary Quilt

Sjonge, dat was me het blokje wel... Laten we maar zeggen dat het van een afstandje best acceptabel is. Maar o, o, o, wat is die scanner meedogenloos...

Goed. Ik wil maar zeggen: het volgende blok van de Civil War Diary Quilt is af. Het heet Feeding the Rebels en het is mijn veertiende blokje. In het boek is inmiddels, na Rachel Young King Anderson, Nancy Elly Moore (1807-1889) aan het woord. Dagboekaantekeningen die een verpletterend beeld geven van de ontberingen die men in de jaren '60 van de 19de eeuw in Amerika onderging.

Heel relativerend om te lezen, als je denkt dat je het moeilijk hebt bij het in elkaar zetten van zo'n blokje...

13 opmerkingen:

 1. Nou Marjan, ik vind het een prachtig blok!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja dat is inderdaad een heel lastige, maar ik vind het wel een heel mooie geworden in deze kleuren! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een mooi blok en ja een scanner laat soms echt teveel zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me inderdaad niet het makkelijkste blokje maar het ziet er goed uit hoor. In de quilt vallen de onregelmatigheden die jij ziet echt niet meer op.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi blok, en wat mooi van kleur
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook met scanner nog steeds een keurig blok hoor! Netjes gemaakt. En ook mooi. Rustig doorgaan met blokjes maken. Na drie jaar ben ik ook nog steeds bezig. Heb mijn mindere perioden ook af en toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is dit blokje mooi van kleur, en ik zag dat hij prachtig bij eerdere blokken gaat passen. Trek je niet te veel aan van die 'onregelmatig' heden. Niemand van ons draagt een scanner in zijn bril. Ik heb me vreselijk geërgerd aan dingen die ik niet mooi vond in mijn blokken (maar moest accepteren omdat het met mijn handen nu eenmaal soms niet beter gaat). Nu mijn quilt af is ziet niemand het, zelfs ik niet en ik weet waar het zit. Groetjes en alvast een fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi blok. Ben zo benieuwd hoe het straks eruit komt te zien in deze mooie kleur paars. Ja, ik weet het! Moet nog even geduld hebben.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooi blok en ach die onregelmatigheden hebben we allemaal wel eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind hem mooi hoor en de kleurtjes zijn weer prachtig. Fijn weekend verder.

  BeantwoordenVerwijderen