woensdag 19 oktober 2011

Kerstballen breien

Het is pas 19 oktober en op het balkon staat de bolchrysant mooi te zijn in zijn uitbundige herfstkleuren. Toch lijkt het er sterk op dat de Kerstman al wat activiteiten begint te ontplooien... Rudolph, the Red-Nosed Reindeer, maakte vanmorgen zijn opwachting in Rotterdam. Hij had namelijk een belangrijke taak: hij moest, bij gebrek aan dennentak, assisteren bij het showen van mijn zojuist voltooide gebreide kerstbal!
Ja, kerstballen breien... Wordt het de rage van dit najaar? Als je eenmaal het boek Kerstballen breien van de Noorse modeontwerpers Arne Nerjordet en Carlos Zachrison in handen hebt gehad, ben je verkocht, dat is zeker. Zo leuk, hoe ze vertellen over de achtergronden van de 55 verschillende patroontjes en over hun eigen voorbereidingen op het Kerstfeest. Tussen alle prachtige foto's vind je duidelijke aanwijzingen voor het breien van de ballen, waardoor het ook mij - nog nooit een sok gebreid of anderszins met 5 breipennen in de weer geweest... - lukte in elk geval één bal tot een goed einde te brengen. Er zullen er nog vast wel een paar volgen!
Om helemaal in de stemming van de beide Noorse heren te komen, kun je naar dit filmpje kijken, waarin je ziet hoe oude tradities en moderne zakelijkheid (breien is hip!) samenkomen. Heel inspirerend.

Tenslotte: mocht je direct willen beginnen, bij Nordic Wool kun je een pakket bestellen met precies het goede materiaal (breiwol en wolvulling) voor het maken van vier kerstballen.

8 opmerkingen:

 1. Oh Marjan, nou ben ik echt "om". Ik vind die kerstballen al zó lang leuk en het moet er nu maar van komen. De tas is besteld en er is een vraagje onderweg naar jou over de naalden (tja, ben toch een beetje dom hoor LOL)

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes ermee, ik laat het lekker aan mij voorbij gaan hoor, ben geen breister! Maar ze zijn inderdaad hartstikke leuk! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ze zijn echt heel erg leuk. Ik heb mijn moeder aan het breien gekregen. ha ha.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die twee mannen duiken overal op (lol). Heel erg leuk. Moet maar niet bij die link gaan kijken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik probeer me nog krampachtig in te houden maar ik denk dat ik binnenkort ook voor het kerstballen breien zwicht! Die van jou is zeer goed gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooooh...ik ben ook al gezwicht. De eerste ballen zijn gebreid. Het wordt een verslaving vrees ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi! Greetings from Finland! Your quilts are so fantastic! It's so nice to find other quilters all around the world! :)

  BeantwoordenVerwijderen