dinsdag 7 mei 2013

Gehaakte bloemetjes

Gehaakte bloemetjes in alle mogelijke vrolijke kleurtjes: op dit moment komen ze in een gestaag tempo uit mijn vingers!

Van Bert kreeg ik een tas vol met van die prachtige bolletjes borduur-/haakkatoen van Durable in talloze kleuren (ik had er al vaker kwijlend naar staan kijken...) en met een heel fijn haaknaaldje (1.25 mm) ben ik er meteen mee aan de slag gegaan.
Ik kreeg hulp van de Noorse heren Arne en Carlos, je weet wel: die van de gebreide kerstballen. In hun nieuwste boek Arne & Carlos breien de bloemetjes buiten, dat vol staat met de mooiste en kleurigste ontwerpen om te breien, te haken en te borduren, staat o.a. een primulaplaid: een wollen gehaakte deken, samengesteld uit honderden veelkleurige bloemetjes.
Omdat ik niet met wol, maar met het heel fijne garen werk, gebruik ik maar één kleur per bloem. Maar verder volg ik wel het patroon van de Noren.

Bijzonder vind ik de manier waarop de bloemetjes - in de laatste toer van elke bloem - meteen aan elkaar gehaakt worden. Zo krijg je al direct een leuk geheel.
Nu is het een kwestie van lang genoeg doorgaan en dan zal "vanzelf" dat leuke kleedje voor ons ronde tuintafeltje ontstaan!

6 opmerkingen:

 1. Over mooi worden gesproken! Prachtige kleurtjes en zo fijntjes. Ben heel benieuwd wat voor kleurtjes je nog meer hebt. Succes1

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat gebruik je mooie kleuren en ja het is zeker een prachtige en zeer vrolijke bloemendeken. Ik wilde hem van de winter gaan maken en ben al begonnen met verzamelen van garen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Your crochet flowers are very pretty.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk hoor die bloemetjes in effen kleuren, dat gaat ook wat sneller.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Those flowers are beautiful! Your table cover will be wonderful when finished.

  BeantwoordenVerwijderen