woensdag 20 november 2013

Sterretjes

 Sterretjes worden hier ook nog steeds gemaakt. Deze keer weer eens met behulp van de fussy-cuttingtechniek, waarbij je met behulp van het patroon in de stof de meest fantastische resultaten met heuse kaleidoscoopeffecten kunt bereiken.
Ik werd geholpen door dit boek van Jinny Beyer (gevonden op Marktplaats): Soft-Edge Piecing, dat helemaal gaat over het speelse gebruik van de motieven in de stof. Jinny Beyer ontwierp zelf vele stoffen en tot mijn grote verrassing bleek het lapje met randstof dat ik uit mijn verzameling had geplukt om hier eens mee te experimenteren ook een ontwerp van Jinny Beyer te zijn! Ik denk dat deze twee sterretjes mede daarom best aardig gelukt zijn...
Zo zijn er toch weer een paar sterretjes in wording aan het nog kleine verzamelingetje toegevoegd.
 En er komen er nog meer bij: het voorbereiden gaat razendsnel met het stempeltje van Quilt it & Dotty, de Tilburgse quiltwinkel. Dit 'lapje in voorbereiding' is uit de paarselapjesruil die ik een poosje geleden deed met Anita van het blog Jet en Zus (zie ook dit logje). 
Bij dezelfde Anita won ik vorige week deze erg leuke en verrassende give-away: BladCadeau, een abonnement op een tijdschrift naar keuze, plus nog een paar fraaie paarse lapjes. Erg leuk en erg blij mee! Nogmaals bedankt Anita!

9 opmerkingen:

 1. Bij mij vandaag ook sterretjes. Je hebt me aangestoken. Dat is mooi zo met de stof, dat is mij nog niet gelukt. Weet ook niet hoe dat moet (lol). Dat stempeltje is ook heel handig. Hmm, ook eens naar gaan kijken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt mooi geworden jouw sterretjes! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, deze sterretjes zijn erg mooi. Handig stempeltje.
  Groetjes, Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk worden die sterretjes dan.,moet ik me toch eens in verdiepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zijn deze mooi
  Kijk uit naar het resultaat van het quilt
  Fijne dag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen