zaterdag 28 december 2019

Adventskalender met haakwerkjes

 Dat was leuk!

Van Bert kreeg ik de "Adventskalender" van Caro's Atelier: een doos vol pakjes in handwerksfeer die ik in de adventsweken, van 1 tot en met 24 december, elke dag eentje, mocht openmaken.

Wat een feest...  
In de loop van de weken kwamen er bolletjes garen uit de doos, voor verschillende patroontjes die dan weer over de mail werden gestuurd, en allerlei leuke hebbedingetjes op handwerkgebied: een (haak-)naaldenzakje, een patroontje om een retro Volkswagenbusje te haken, een draadafsnijder, een Carolientje-tasje, schattige steekmarkeerders in de vorm van een hartje... en dat alles afgewisseld met de nodige snoeperijen.
De hoofdmoot vormden de bolletjes rood, wit en donkergroen garen voor de kerstdeken in golfjespatroon, waarvan het patroon in stukjes werd gemaild. De deken is bij mij nog niet af natuurlijk, maar dat geeft niks: ik ga er de komende tijd gewoon lekker mee verder.

Hij wordt al leuk hè!

Uiteindelijk zullen er lossenkettingen (waarvoor de bolletjes van verschillende kersterige garens waren bijgeleverd) door de gaatjes worden geweven. De benodigde weefpen zat uiteraard ook in de doos.
 Verder zaten er bolletjes katoen in de pakjes voor een stel erg mooie pannenlappen met kerstmotiefjes. Die patroontjes liggen nog klaar bij mij.
 Wel haakte ik alvast één van de zes verschillende onderzettertjes in lichtblauwe katoen met kristal- en stermotiefjes. Bolletjes blauwe en witte Catona kwamen uit de pakjes, terwijl de patroontjes via de mail binnenkwamen.

Had ik nog nooit gedaan, zo'n motiefje inhaken. Het bleek niet moeilijk (net als bij het inbreien van motiefjes voer je de ongebruikte draad achterlangs mee): als je goed telt komt het helemaal goed!
 Mooi effect met een glas erop...
 Erg leuk vond ik ook het patroon voor het keukendoekje: al hakend zag ik een elandskop in het katoenen lapje verschijnen, door het reliëfeffect van de popcornsteek.
Allemaal seizoensgebonden patroontjes, waar ik nog wel even mee vooruit kan.

Een mooie aanleiding om alle lezers van dit blog

EEN GOED, GEZOND EN CREATIEF 2020

toe te wensen.

Goede jaarwisseling en tot volgend jaar!

6 opmerkingen:

 1. Ook voor jou een hele goede jaarwisseling toegewenst !
  Wat een leuke adventskalender !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super gave doos om te ontvangen zeg. Had nog niet gehoord van een haak adventkalender. Maar helemaal leuk. Fijne jaarwisseling.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er allemaal super leuk uit Marjan. Fijne jaarwisseling.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. What neat idea for such work. Lovely products and great gifts too. Hope 2020 is the most marvellous year for you and yours!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig cadeau!
  Fijne jaarwisseling en een gelukkig gezond en creatief 2020

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank voor je reactie op mijn blog.
  Zo vreemd... ik ben jouw volger en nog steeds aangemeld, maar jouw blogje kwam van de week helemaal niet op mijn leeslijst en wel alle andere.
  Even afwachten of dat vaker gaat gebeuren, anders meld ik me maar af en dan weer aan, misschien dat dat gaat helpen.
  Je hebt een super leuk pakket gehad zeg, jij hoeft je voorlopig niet te vervelen.
  Wens jou ook een gelukkig, creatief en gezond 2020!
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen