woensdag 26 februari 2020

Haken

De laatste tijd is er door allerlei omstandigheden niet zo veel van handwerken gekomen.

Maar haken lukt altijd nog wel in een verloren momentje...
 Dus een paar weken geleden ben ik gewoon alsnog "ingestapt" in het project Onze Haakrol, waarvan Bianca Baaij elke week een deel op facebook plaatst. 

Een erg leuke manier om al hakend kennis te maken met allerlei haaktechnieken.

Hier week 2, het vlechtjesgedeelte, waarbij je eerst verschillende toeren met grote lussen van lossen haakte, die je vervolgens aan elkaar moest "vlechten".  
Hieronder het eerste deel: een eenvoudig stukje met uitsluitend vasten.

En de foto helemaal bovenaan is tot en met week 3: het gedeelte met de "moesjes", ook een oude techniek, vroeger veel gebruikt om warme kledingstukken te maken. 
En hoewel het allemaal niet snel gaat nu, vordert ook de Grindashawl gestaag. Hier zie je het derde deel in wording: op de foto wel érg rose...  
In werkelijkheid neigt deze Whirl van Scheepjes veel meer naar het rood, zoals op de foto hieronder van het tweede deel.
En hier was ik net begonnen...

Een leuk patroon, dat ik al voor de tweede keer aan het maken ben, nu voor mezelf. Het patroon vind je op het blog van ontwerpster Tatsiana.

4 opmerkingen:

 1. Als ik niet was besmet met quilten, was ik zeker weer gaan haken. Sommige quilters doen ook andere handwerk-technieken ernaast, maar ik doe het liever niet want dan komt er nooit meer wat af (LOL)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig wordt je sjaal en die rol is leuk! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haken is inderdaad een makkelijk tussendoortje.
  Hoewel makkelijk.... ik vind die gedraaide steken er erg moeilijk uit zien. Prachtig wordt je sjaal, die kan je van de zomer vast gebruiken op een koele avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er prachtig uit Marjan. Vooral dat vlechtwerk. Echt heel mooi. Nog nooit gezien. En ja, haken pak je nu eenmaal sneller even op, zeker met een 1 bol project, dan een quilt tevoorschijn halen.

  BeantwoordenVerwijderen