zaterdag 28 maart 2020

Hartjes en Onze Haakrol

 We leven in een historische tijd.

Een tijd waarin het "normale leven" verdwenen lijkt en alles anders is. Waarin we allemaal op onszelf worden teruggeworpen.

Als je graag leest en handwerkt, is dat niet zo'n probleem. Genoeg te doen! 
Bijzonder wordt het, als er initiatieven in het handwerkwereldje (in dit geval op Facebook) worden ontplooid, waar je extra blij van wordt. Zoals de hartjes "Daily Love" van Mascha Spierings van Createdbymascha: een paar weken geleden gestart en nu al ruim 500 deelnemers. Elke dag (zolang de coronacrisis duurt...) wordt een hartje gemaakt om op afstand toch samen bezig te zijn en elkaar elke dag wat moed in te spreken met mooie stofjes en kleurtjes. De groep vind je hier op Facebook.
 Ik vond het een leuk idee en doe dus ook (een beetje) mee. Elke dag lukt me niet, en dat hoeft ook niet. Bij mij zijn het hartjes van vilt, die ik met DMC-borduurgaren op een achtergrondlapje festonneer. Gewoon, omdat ik dat zo'n leuk effect vind (en omdat ik nog steeds geen held ben in het appliqueren met de needleturnmethode). We hopen met z'n allen dat dit project uiteindelijk geen heel grote quilt zal opleveren...

Intussen gaat ook het haakproject "Onze Haakrol" van Bianca Baaij (ook op Facebook) gestaag door. Elke week publiceert Bianca een nieuwe haaktechniek, waardoor je een mooie staalkaart van steken in de vorm van een rol krijgt.
Ik ben inmiddels gevorderd tot en met week 9 (hoewel ik een klein beetje gesmokkeld heb: deel 6 ontbreekt bij mij, omdat ik dat niet voor elkaar kreeg en vond dat het leuk moest blijven). Bovenaan zie je de Nest stitch: Eitje in een nest, daaronder de Mandensteek en daar weer onder de Bloksteek.
De Bloksteek zie je op deze foto bovenaan. Daaronder een patroon met kleine blokjes en daar weer onder een gedeelte met kruisjes in reliëf. Erg leuk om te doen.

En het houdt ons van de straat! Op dit moment zijn er weinig dingen belangrijker dan dat...

Blijf thuis, stay safe en blijf gezond!

6 opmerkingen:

 1. Wat prachtig dat haakwerk. Ik heb dat als puber veel gedaan maar ik kwam er laatst achter, toen ik mijn dochter wilde helpen, dat ik toch een hoop vergeten ben van deze techniek. Stay safe!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schattig die hartjes. Ik heb me aangemeld, maar er nog geen gemaakt. Leuk die haakrol. Fijn weekend verder en let goed op elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee die hartjes. De haakrol ben ik al eerder tegen gekomen maar vind het super al die verschillende patroontjes. Bij mij blijft het vaak bij vasten stokjes het eenvoudige werk.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zijn je hartjes van vilt mooi, geeft inderdaad een mooi effect. En je haakrol is echt geweldig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sehr schöne deine Herzenblöcke.
  Liebe Grüße Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk idee de hartjes. Helaas heb ik het drukker dan ooit. Maar het idee is super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen