zaterdag 31 maart 2012

Lisa's Flower Garden

De eerste drie bloemetjes en de eerste drie ninepatchblokjes van Lisa's Flower Garden zijn af. Dit project, dat bij Dorry van Quilt it & Dotty in Tilburg vandaan komt, krijg ik in 12 maandelijkse pakketjes toegestuurd. Per maand maken we vijf ninepatchblokjes en vier bloemetjes: ik ben dus bijna "bij". 
De bloemetjes, die allemaal uit prachtige wollen stofjes bestaan, festonneer ik met twee draadjes DMC op de ondergrond. Ik vind dat een heerlijk werkje om te doen. Vooral ook, omdat het zo leuk is elke keer de juiste bijpassende kleurtjes te kiezen uit de immense verzameling borduurgaren die mijn moeder me heeft nagelaten.
Mijn moeder zou deze maand 85 geworden zijn. Ze heeft me met al haar borduurwerken de liefde voor het handwerken bijgebracht en ik zou er wat voor over hebben om haar te laten zien wat ik tegenwoordig, naast borduren, nog meer allemaal doe: ze zou het schitterend vinden om te zien dat haar restjes DMC nu worden gebruikt voor het maken van een quilt.
Ik ga lekker verder met het maken van nieuwe ninepatchblokjes (de stofjes van Dorry zijn geweldig mooi...) en nieuwe bloemetjes. Het volgende pakketje is deze week al weer op de mat gevallen, dus ik kan vooruit!

9 opmerkingen:

 1. Marjan, wat een prachtige quilt in wording, ik heb deze ook al bij iemand anders gezien, ben er helemaal gek op. En je blokjes zijn erg netjes gedaan!!! Groetjes Ineke
  http://inekehulzebos.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een prachtige quilt in wording met herinnering !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I love these blocks, I have never used wool felt, your flowers are beautiful Marjan and the fabric colours perfect.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De blokjes zien er heel mooi uit.
  Ik heb hem bij Dorry zien hangen, Super !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou Marjan, ik ben hier ook al even niet meer geweest, heb de laatste tijd weinig blogjes bezocht, dat heb je wel eens hè.
  Ik heb net jouw werk eens goed bekeken, jeetje wat kan jij mooi appliqueren en patchen trouwens ook, dan ben ik maar een sloddervos, hoor. Ik zet de bloemetjes vast met wat nonchalante steekjes, maar jij maakt zulke mooie festonsteekjes. Helemaal geweldig!
  Hoe dan ook, het is wel een heerlijke quilt om aan te werken. Ik ga straks beginnen aan deel 2.

  Fijne dag,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie blokken en wat een mooi verhaal erbij van je mam. Ik had ook zo'n mam die me ook alles bij heeft gebracht en ook alles heeft nagelaten. Ook ik zou zo graag nog aan haar laten zien wat ik allemaal maak en heb gemaakt en het misschien wel samen met haar doen. Maar helaas het kan niet. Weet maar dat ze trots op je is dat weet ik zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hallo Marjan, wat een schattige blokjes worden het!! Ik kan me voorstellen dat je het aan je moeder zou willen laten zien, moeilijk is het toch dat we onze ouders op een gegeven moment moeten verliezen!!!!
  lieve groet, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat is dit ook een schitterende quilt om aan te werken! Veel prikplezier,knuffel Else

  BeantwoordenVerwijderen