zaterdag 26 juni 2010

Klosjes
Het is altijd een drukke en hectische periode, die laatste weken voordat de grote vakantie begint. Veel tijd voor handwerken is er dan ook niet, de laatste tijd... Toch zijn er - met het voetballen op de achtergrond - nog drie klosjes bijgekomen. En dat brengt het totale aantal op 15! Nog een heleboel te gaan dus! Gelukkig maar, want ze zijn heel leuk om te maken.Mijn klosjes liggen hier op een ooit van vrienden gekregen theedoek, afkomstig uit het Weverijmuseum in Geldrop. Mooi, hè! Ik vind hem eerlijk gezegd veel te mooi om als theedoek te gebruiken: vandaar dat hij nu ligt te pronken als kleedje op ons tuintafeltje...

11 opmerkingen:

 1. Alle kleine beetjes helpen, het zijn weer 3 lieve klosjes! fijn zonnig weekend tot klos Else

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke klossen op een pracht van een theedoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De klosjes zien er mooi uit! Ik lees bij iedereen die daaraan werkt dat het helemaal niet moeilijk is om te doen. Gebruik je hiervoor een patroon, of is het echt heel simpel?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er heel mooi uit zo en ze blijven leuk om te maken. Denk dat bij iedereen als de vakantie nadert en je veel buiten bent, de dagen anders besteed worden. Maar je kunt ze lekker meenemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Jeanet: Het is echt heel simpel! Ik heb twee malletjes van paternoplaat gemaakt en daarmee teken ik alle stukjes op de stof (je ziet mijn blauwe - wateroplosbare! - pen er hier en daar doorheen schemeren...). Het in elkaar zetten wijst zich vanzelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie klosjes en drie is beter dan niets!! En een mooie theedoe hoef je echt niet persé voor de vaat te gebruiken, ik rol in de mooie mijn handwerkjes (afgekeken bij Marcella!) Nog een fijn weekend verder, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Your klosjes are lovely Marjan, beautiful fabrics that you have used. Thank you for the lovely comments you make on my blog, they are very much appreciated. With friendship, Ann ~ Australia.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Your Klosjes look beautiful and your pile is growing. I agree with the tea towel - too pretty to use, it's lovely.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed hoor, weer drie klosjes erbij. Wat een bijzondere theedoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hmmmm wat een lieve klosjes, prachtige kleuren, zijn het stofjes van Wilma? Mooie avond verder, groeten, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen